Straší vás celulitida? Zažeňte ji správným jídlem!

Celulitida – věčný strašák nás žen. Objevuje se snadno, ale jak se jí zbavit? Pokud vám někdo tvrdí, že celulitidu porazíte zaručeně pouze pohybem, nenechte se zmást! Pohyb pomáhá, ale není všemocný. Neméně důležitým spojencem v boji proti pomerančové kůži je i skladba potravy.

Zdravá a vyvážená strava umí dělat zázraky. Alespoň malé. Máte-li sklony k celulitidě a pokoušíte se s tím něco dělat, začněte u svého jídelníčku. Vyhýbejte se smaženým pokrmům, bílému pečivu, limonádám, uzeninám, alkoholu a sladkostem. Méně solte a pijte více vody. Dbejte na to, aby váš jídelníček z větší části tvořily zdraví prospěšné potraviny. A nezapomínejte se hýbat.

Bílkoviny jako hlavní spojenec
Obohaťte svůj jídelníček o dostatečné množství bílkovin, které zpevňují vazivovou tkáň, napínají pleť a současně zvyšují její pružnost.  Vaše kůže bude hned pevnější, pružnější a hladší.

Co jíst: bílé maso, ryby, bílé jogurty, luštěniny, nepražené a nesolené oříšky apod.

Šťavnaté ovoce pro šťavnatou pleť
Díky antioxidantům, které ovoce obsahuje, můžete účinněji bojovat s oxidačním stresem a vyplavovat z těla toxiny, které narušují strukturu kůže a připravují živnou půdu pro celulitidu. Ovoce je navíc bohatým zdrojem vlákniny a dalších vitamínů, proto byste ho měli mít v jídelníčku dostatek. Nezapomínejte však, že ovoce je bohaté také na cukry. Proto si kousek ovoce dopřejte ideálně k dopolední svačině nebo jako dezert po obědě, rozhodně si ho nedávejte k večeři či těsně před spaním.

Co jíst: broskve, meruňky, grepy, kiwi, jablka, ananas, jahody, borůvky, maliny…

[[related]]

Zeleniny není nikdy dost
Jezte co nejvíce zeleniny a nejlépe v syrovém stavu. Ke každému dennímu jídlu si dopřejte jeden kousek zeleniny, vašemu tělu to jen prospěje. Nejlepšími pomocníky v boji proti zrádným tukovým buňkám jsou celer, červená řepa a okurka. Celer a červená řepa pomáhají játrům štěpit uložené tuky, okurka zase příznivě ovlivňuje činnost ledvin.

Co jíst: červenou řepu, celer, okurku, papriku…

 

Bílé pečivo nahraďte celozrnným
Pozor, při výběru celozrnného pečiva nehleďte jen na barvu, ta vás může mnohdy oklamat. Spíše si důkladně pročtěte složení. Celozrnné výrobky by měly ve 100 g obsahovat alespoň 7 g vlákniny, jinak to není celozrnné pečivo.

Co jíst: skutečné celozrnné pečivo

Bez omega-3 mastných kyselin to nepůjde
Mastné kyseliny posilují strukturu pokožky a zklidňují podkožní záněty, jež způsobují volné radikály. Nejvíce prospěšných omega-3 mastných kyselin najdete v rybím oleji a mase nebo též ve lněných semíncích a papáje.

Co jíst: pstruha, makrelu, lososa, tuňáka, papáju, lněná semínka.

A jaký je váš tip v boji proti celulitidě? Máte svůj zaručený recept, jak se nevábné pomerančové kůže zbavit?

Foto zdroj: profimedia.cz

11.2.2013 10:00| autor: Jana Hlavatá

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist