Zapečená ryba se žampióny a sýrem

Suroviny

žampión
100-150 g
máslo
1 ČL
ryba nebo filé
800 g
sůl, pepř
dle chuti
olej
dle potřeby
zakysaná smetana
200 ml
tvrdý sýr
150 g
česnek
2 stroužky
mletá paprika
dle chuti
pálivá paprika
dle chuti

Postup přípravy:

Očistěte a nakrájejte na plátky 100 – 150 g žampiónů. Osmahněte je na lžičce másla a krátce poduste. Naporcujte 800 g jakýchkoli ryb nebo filé. Porce osolte, opepřete a z každé strany 3 – 4 minuty opečte na oleji a pak je naskládejte těsně vedle sebe do zapékací mísy. Rozmíchejte 200 ml zakysané smetany se 150 g nastrouhaného tvrdého sýra (výborný je uzený), 2 utřenými stroužky česneku, mletou sladkou i pálivou paprikou, solí a podušenými žampióny. Směs nalijte na ryby, vložte do hodně vyhřáté trouby a zapékejte cca 15 minut.

Tip: podávejte s hranolky, chlebem nebo jiným pečivem.

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.7.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist