Mořská ryba s koriandrem a rajčátky

Suroviny

čerstvý tuňák
4 porce (po cca 150 g)
sůl, drcený bílý pepř
dle chuti
koriandrové semínko
1 PL
pomerančová kůra
1 PL
olivový olej
dle potřeby
cibulka
4 ks
cherry rajče
400 g
koriandrová nať
dle chuti
pomerančová šťáva (z 1 ks pomeranče)
1 ks

Postup přípravy:

Zakápněte šťávou z pomeranče a nechte chvilku rozležet 4 porce čerstvého tuňáka (po cca 150 g). Pak porce osušte, osolte, posypte drceným bílým pepřem, lžící podrcených koriandrových semínek, lžící nastrouhané pomerančové kůry z chemicky neošetřeného nebo dobře vydrhnutého pomeranče a opečte je na pánvi potřené olejem z obou stran. Mezitím na jiné pánvi zpěňte na trošce olivového oleje 4 mladé nakrájené cibulky, přidejte 400 g na půlky nakrájených cherry rajčátek, půl minuty je opékejte, osolte a opepřete. Rajčata rozdělte na talíře, přidejte porce ryb a posypte je čerstvou koriandrovou natí.

Tip: podávejte s vařenými bramborami.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.2.2022 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist