Výborná treska se semínky

Suroviny

hladká mouka
1-2 PL
velký bílek
1 ks
škrobová moučka
1 ČL
semínko (loupaná dýňová, sezamová, piniová)
4 PL
sůl, růžový pepř
dle chuti
citrón
1 ks
máslo
40 g

Postup přípravy:

Porce ryby potřete citrónovou šťávou, osolte a opepřete. Nechte půl hodiny odpočinout. Pak ryby osušte papírovou utěrkou a lehce obalte v mouce. Zapékací mísu vyložte pečicím papírem, papír potřete částí másla. Bílek rozšlehejte se špetkou soli, vmíchejte do něj škrobovou moučku a pepř a porce ryb ve směsi dobře obalte. Nakonec je obalte v semínkách a rozložte do zapékací mísy. Posypte zbylými semínky. Na každou porci rozložte vločky zbylého másla a pekáč vložte do předehřáté trouby na 180 °C. Pečte asi 15-20 minut.

Náš tip: podávejte s různě upravenými bramborami a hlávkovým salátem.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.5.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist