Tuňák s baby fenyklem

Suroviny

tuňáka (steaky)
4 plátky
baby fenyklu (nebo normálního nakrájeného najemno)
400 g
česneku
3 stroužky
šalotky
1 ks
jemného kečupu
2 PL
citrónové šťávy
2 PL
menších brambor
400 g
olivového oleje
4 PL
citrónu
1 ks
sůl
dle chuti
barevný drcený pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Brambory oloupejte, uvařte v osolené vodě a sceďte. Steaky osušte, osolte, opepřete, potřete olejem a citrónovou šťávou a nechte krátce rozležet. Fenykl zbavte tuhých stonků (nechte jen lůžka) a překrojte na čtvrtky nebo půlky (velký fenykl nakrájejte na nudličky). Na jedné pánvi zpěňte na lžíci oleje drobně nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, přidejte fenykl, krátce orestujte a zalijte asi 4 lžícemi vody a citrónovou šťávou. Poduste asi 2 minuty. Přidejte na půlky nebo čtvrtky překrájené brambory, kečup, promíchejte a ještě krátce prohřejte. Podle chuti osolte a opepřete. Na druhé pánvi potřené olejem upečte z obou stran rybí steaky doměkka. Na talíře rozdělte fenykl s bramborami, přidejte steak a doplňte dílkem citrónu.

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.11.2016 2:33| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist