Treska s křenem a zeleninou

Suroviny

filety z tresky
4 ks
červená řepa
2 ks
celer
400 g
lahůdková cibulka
1 svazek
olivový olej
5 PL
máslo
2 PL
hořčičné semeno
1 ČL
zeleninový vývar (i z kostky)
6 PL
mouka
2 PL
nasekaná zelená petrželka
3 PL
čerstvě nastrouhaný nebo naložený křen
2 PL
strouhanka
4 PL
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Omytou řepu vařte v osolené vodě 45 až 50 minut. Celer oloupejte, nakrájejte na kostičky a vařte v osolené vodě asi 5 minut. Cibulky očistěte a nakrájejte na kolečka. Červenou řepu zchlaďte ve studené vodě, oloupejte a pokrájejte na menší kostičky. Rozehřejte dvě lžíce oleje a osmahněte na něm celer a cibulky. Přidejte hořčičná semena, předem připravený zeleninový vývar, červenou řepu a vše prohřejte. Směs osolte, opepřete a udržujte teplou. Rybu opatrně omyjte a osušte, osolte, opepřete a poprašte moukou. V pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje a rybí filety na něm po obou stranách krátce opečte. Filety vyjměte a poklaďte na plech vyložený pečícím papírem. Smíchejte petrželku a změklé máslo a směsí potřete povrch ryby. Plech vložte pod rozpálený gril (200 °C) a maso upečte dozlatova. Rozdělte ryby na porce, obložte čerstvě nastrouhaným křenem a teplou zeleninou. Podávejte s orestovanými bramborami.

Tip: porce můžete ozdobit petrželkou a dílky citrónu.

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.4.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist