Štika na slanině a zázvoru

Suroviny

filet ze štiky
5 ks
slanina
8 plátků
kořen zázvoru
česnek
2 stroužky
mletá paprika
sůl
kmín
olivový olej
máslo
2 PL

Postup přípravy:

1. Omyté a osušené filety ze štiky osolíme a potřeme je olivovým olejem, ve kterém jsme rozmíchali rozdrcený kořen zázvoru.

2. Poté posypeme kmínem (nešetříme) a lehce poprášíme mletou paprikou.

3. Na pánvi orestujeme dokřupava plátky slaniny, ty pak vyndáme (dáme je až k hotové štice), do výpeku přidáme máslo a na něj štiku položíme kůží dolů.

4. Opékáme na mírném plameni a jednotlivé porce pak obracíme, aby se opekly ze všech stran.

5. V průběhu opékání přidáme na pánev na větší kousky pokrájený česnek, který nám rybu provoní.

6. Když je štika na slanině a zázvoru hotová, necháme ji ve výpeku ještě asi 3 – 5 minut, aby „natáhla“ část výpeku do masa, jinak by byla suchá.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.1.2011 11:08| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist