Sekaná s lososovou mozaikou

Suroviny

filé z mořské štiky nebo candáta
400 g
lososa (čerstvého nebo zmrazeného)
100 g
uzeného lososa
100 g
smetany
1 dcl
bílků
2 ks
škrobové moučky
2 PL
mletý bílý pepř, sůl
dle chuti
máslo na potření
dle potřeby

Postup přípravy:

Rybí filé jemně umeleme (nejlépe ještě polozmrzlé nebo hodně studené), promícháme s bílky, smetanou, škrobovou moučkou, solí a pepřem a ještě rozmícháme pomocí elektrického ručního mixéru na jemnou hmotu. Přidáme oba druhy lososa nakrájeného na kostky a již jen lehce promícháme. Směs rozložíme na potravinovou fólii, upravíme ji do válečku a zabalíme do fólie, kterou po obou stranách zavážeme. Sekanou vložíme do většího hrnce s vodou teplou asi 80 °C a hodinu vaříme. Pak sekanou opatrně přeložíme do pekáčku, odstraníme fólii, sekanou potřeme máslem, vložíme do trouby s horním pečením nebo grilem a při 200 °C ji ještě krátce opečeme, aby získala barvu.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.1.2017 9:49| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist