Pikantní steaky z lososa se slaninou

Suroviny

steak z lososa
400 g
větší cibule
1 ks
uzená slanina
150 g
pažitka
dle chuti
olej
0,5 dcl
rajčata
200 g
hořčice
1 PL
worcester
1 ČL
citrónová šťáva
dle chuti
bylinky - libeček, bazalka, rozmarýn
dle chuti
sůl
dle chuti
máslo
dle potřeby

Postup přípravy:

Steaky z lososa osušíme ubrouskem,  z obou stran osolíme a necháme odpočinout. Přebytečnou vodu otřeme, naskládáme na talíř a potřeme hořčicí, pokapeme worcesterem a citrónovou šťávou. Nejméně půl hodiny ponecháme v chladu, aby rybí maso nasáklo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, uzenou slaninu nakrájíme na nudličky. Přidáme bylinky. Vše smícháme a osolíme a na prkénku sekáčkem nebo velkým nožem usekáme na jemnou pastu. Vyndáme steaky, nožem z nich otřeme přebytečnou marinádu a na rozehřátém oleji zvolna opečeme po obou stranách. Opékáme jen krátce, aby maso ještě nebylo hotové – musí zůstat růžové. Opečené porce naskládáme vedle sebe do pekáče vymaštěného máslem a na každý steak dáme kopeček posekané pasty. Pekáč vložíme do grilu nebo nahoru do rozpálené trouby a zapečeme, až se slanina začne škvařit a cibule zezlátne. Přílohy: opékané brambory, krokety nebo hranolky.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.11.2013 9:18| autor: Katka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist