Pečený losos s kaparovou omáčkou

Suroviny

losos bez kostí a kůže
4 porce
citrón
1 ks
máslo
2 PL
hladká mouka
1 PL
mléko
300 ml
kapary
2-3 PL
zakysaná smetana
2-3 PL
sůl, mletý bílý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Porce ryby osolte, opepřete, pokapejte citrónovou šťávou a nechte rozležet. Pak je naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, na každou porci položte kousíček másla a pečte 15-20 minut. Z druhé lžíce másla a hladké mouky udělejte světlou jíšku, zalijte ji mlékem, rozšlehejte metličkou a povařte velmi zvolna asi 10 minut. Vmíchejte jemně nasekané kapary, lžíci citronové šťávy, lžičku citronové kůry, dochuťte solí, pepřem. Nakonec vmíchejte do omáčky zakysanou smetanu a už nevařte. Porce masa rozdělte na talíře, přelijte omáčkou a podávejte s různě upravenými bramborami a salátem.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.5.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist