Zserbó (žerbó) řezy s ořechy

Suroviny

hladká mouka
400 g
tuk
250 g
cukr (moučka)
PL
vajíčko
1 ks
žloutek
1 ks
droždí
20 g
mleté ořechy
80-100 g
džem
cukr (krystal)
čokoládová poleva

Postup přípravy:

Těsto: 400 g hladké mouky, 250 g tuku – nejlépe 125 g másla + 125 g Hery (nebo podobně), 1 polévková lžíce cukru (nejlépe moučka), 1 celé vajíčko, 1 žloutek, 20 g droždí, které se rozpustí o něco méně než 1 dl mléka

Náplň: 80-100 g mletých ořechů, džem anebo marmeláda, cukr (nejlépe krystal), čokoládová poleva, 

1. Ze surovin zpracujeme těsto (pozor, hodně se lepí).

2. Rozdělíme na tři části a postupně vyválíme na trošce mouky na velikost menšího plechu.

3. Na plech pro pečení přeneseme plátek těsta, potřeme džemem nebo jakoukoliv marmeládou a hodně posypeme mletými ořechy a práškovým cukrem.

4. Na takto připravený povrch položíme další plátek těsta a postup opakujeme.

5. Třetím plátkem těsta moučník „přikryjeme“.

6. Upečeme a po vychladnutí potřeme čokoládovou polevou podle vlastního receptu nebo zkušenosti.

 

Hodnocení

4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist