Zimní koláč s mandlemi a rozinkami

Suroviny

máslo
250 g
moučkový cukr
160 g
sůl
1 špetka
vanilkový cukr
2 balíčky
polohrubá mouka
350 g
vejce
3 ks
prášek do pečiva
2 KL
strouhanka
2 PL
mléko
125 ml
rozinek
100 g
mandle
100 g
rum
1 PL
voda
3 PL
skořice

Postup přípravy:

Těsto: 250 g másla, 160 moučkového cukru, špetka soli, 2 vanilkové cukry, 350 g polohrubé mouky, 3 vejce, 2 lžička prášku do pečiva, 2 lžíce strouhanky, 125 ml mléka

Náplň do jablek: 100 g mandlí, 100 g rozinek, 1 lžíce rumu, 3 lžíce vody, skořice

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

1. Oloupeme jablka (počet podle jejich velikosti), zbavíme jadřinců a vnitřek (otvor po jadřinci) napěchujeme náplní.

2. Máslo + cukry + sůl utřeme do pěny. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva, strouhanku a mléko.

3. 1/3 těsta dáme do kulaté formy (je vymazaná a vysypaná).

4. Poklademe celými naplněnými jablky a zalijeme zbytkem těsta. Pečeme asi 60 minut.

5. Po vychladnutí koláč pocukrujeme přes papírovou šablonu.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.11.2010 12:04| autor: Lucie Elen

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist