Žemlovka s jablky, tvarohem a sněhovou čepicí

Suroviny

jablka
1/2 kg
rohlíky
7-8 ks
mléko
500 ml
tvaroh
500 g
vejce
2 ks
cukr
100 g
vanilkový cukr
2 balíčky
skořice
rozinky
máslo
100 g

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Nejdříve si oškrábeme a nahrubo nastrouháme jablka. Rohlíky nakrájíme na kolečka, do tvarohu rozmícháme dva žloutky a přidáme 2 vanilkové cukry.

Do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku nebo zapékací misky skládáme kolečka rohlíků namočených v mléce a oslazeným trochou mletého cukru. Na rohlíky vrstvíme nastrouhaná jablka, posypeme cukrem, skořicí a rozinkami. Na jablka rozetřeme tvaroh. Další vrstvou jsou zase rohlíky, pak jablka a tvaroh. Končíme vrstvou rohlíků.

Na rohlíky nahoru pokrájíme máslo a pečeme na 175°C asi 30 minut. Před dopečením na žemlovku naneseme sněhovou čepici ušlehanou ze dvou bílků a špetky cukru. Zapečeme dozlatova.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
17.10.2011 11:27| autor: zdenkar

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist