Zeleninové lívanečky s uzeninou

Suroviny

očištěná míchaná zelenina (mrkev, hrášek, kapusta, květák, kedlubna)
600 g
menší cibule
1 ks
měkký salám (nebo jiná uzenina)
100 g
máslo
30 g
vejce
3 ks
mouka polohrubá
5 PL
kari
1 špetka
sůl, pepř
dle chuti
tuk na smažení
dle potřeby

Postup přípravy:

Očištěnou zeleninu pokrájejte na malé kousky. Cibuli nakrájejte najemno a vložte ji do pánve na rozehřáté máslo. Osmahněte ji, přidejte k ní zeleninu, osolte, okořeňte, podlijte trochou vody a duste doměkka. V dušené zelenině musí být všechna voda odpařená. Do vychladlé zeleninové směsi vmíchejte najemno nakrájený salám a vejce rozšlehaná s moukou. Těsto dávejte lžící nebo naběračkou do rozehřátého tuku a usmažte po obou stranách malé nebo větší lívanečky. Podávejte je s vařenými bramborami nebo pečivem, kečupem či tatarskou omáčkou a hlávkovým salátem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.8.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist