Zeleninová polévka se smetanou

Suroviny

mrkve
200 g
kedlubny
1 ks
nových brambor
150 g
hrášku
150 g
másla
30 g
dětské krupičky
70 g
zeleninového vývaru (i z kostky nebo sypkého)
3/4 l
vajec
1 ks
smetany
50 ml
sůl, pepř
dle chuti
zelená nať (petrželka, pažitka, mladá nať cibulky)
dle chuti

Postup přípravy:

Zeleninu očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Mrkev nechte zvlášť, hrášek vyloupejte. Na rozpuštěném másle krátce opečte na kostičky nakrájenou mrkev spolu s krupičkou, přidejte zbylou zeleninu, zalijte vývarem a osolte. Zvolna vařte až je zelenina měkká, pak vmíchejte vejce rozkvedlané ve smetaně. Nechte přejít varem, podle chuti přidejte pepř, je-li třeba přisolte. Odstavte a vmíchejte jemně nasekané zelené natě.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.1.2017 2:19

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist