Zeleninová polévka s cibulovými noky

Suroviny

voda
0,9 l
mražená zelenina (brokolice, mrkev, květák, petržel, celer)
400 g
smetana
1 dcl
oloupané brambory
3 ks
sůl
mletý pepř
polévkové koření
jemně nastrouhané brambory uvařené ve slupce
100 g
hrubá mouka
2 PL
žloutek
1 ks
malá cibule
1 ks
máslo
3 KL
jemně nastrouhaný sýr
3 KL

Postup přípravy:

1. Na kostičky nakrájené bambory zalijeme vodou, osolíme a vaříme téměř doměkka. Pak do polévky přisypeme mraženou zeleninu a vaříme, až vše změkne.

2. Trochu uvařené zeleniny vyjmeme a schováme na pozdější ozdobení polévky.

3. Na nočky osmažíme drobně nasekanou cibuli dorůžova na polovině dávky másla a necháme ji vychladnout.

4. K nastrouhaným bramborám přidáme hrubou mouku, žloutek, změklé máslo, sýr, sůl, pažitku a osmaženou cibulku.

5. Připravíme husté těsto, ze kterého lžičkami tvarujeme malé nočky, které zavařujeme do vroucí osolené vody. Vaříme je asi 4 – 5 minut, pak je vyjmeme děrovanou naběračkou.

6. Polévku sejmeme z plotýnky, vmícháme smetanu, vše rozmixujeme a dochutíme solí a polévkovým kořením.

7. Na talíře rozdělíme cibulové nočky, přelijeme je polévkou.Teď je zeleninová polévka s cibulovými noky hotová, zbývá jenom ji ozdobit kousky celé zeleniny. Dobrou chuť!

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.1.2011 2:34| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist