Zeleninová polévka

Suroviny

mrkev
200 g
kedlubna
1 ks
nové brambory
150 g
hrášek
150 g
máslo
30 g
dětská krupička
70 g
vejce
1 ks
zeleninový vývar (i z kostky nebo sypký)
0,75 ml
smetana
50 ml
zelená nať (petrželka, pažitka, mladá nať cibulky)
dle chuti
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Zeleninu očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Mrkev nechte zvlášť, hrášek vyloupejte. Na rozpuštěném másle krátce opečte na kostičky nakrájenou mrkev spolu s krupičkou, přidejte zbylou zeleninu, zalijte vývarem a osolte. Zvolna vařte až je zelenina měkká, pak vmíchejte vejce rozkvedlané ve smetaně. Nechte přejít varem, podle chuti přidejte pepř, je-li třeba přisolte. Odstavte a vmíchejte jemně nasekané zelené natě.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.8.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist