Zeleninová polévka

Suroviny

máslo nebo olej
dle libosti
cibule
dle chuti
mražená zelenina
dle libosti
hladká mouka
1 PL
sůl a kmín
dle chuti
česnek
dle chuti

Postup přípravy:

Na malém množství másla nebo oleje dozlatova osmahneme pokrájenou cibulku. Přidáme veškerou zeleninu, která se v komoře, lednici, či mrazáku nachází. Vřele doporučuji kukuřici, brokolici, hrášek a květák společně s tradiční mrkví, celerem, pastinákem a petrželí. Podusíme a posypeme přiměřenou lžící hladké, či polohrubé mouky, osolíme přidáme drcený kmín. Zalijeme vodou a dvacet minut povaříme. Do hotové polévky přidáme rozkrojené stroužky česneku, dle chuti a výborná záležitost se vám naskytne i v podobě nakrájené, nejlépe čerstvé, pažitky. Můj muž přikusuje k polévce bílé pečivo nebo chléb, což ovšem není podmínkou. A ještě malý dodatek, jakmile na začátku akce obsah zeleniny obohatíte o brambory a houby, vězte, že si uvaříte celkem primovou bramboračku, jako od babičky. Dobrou chuť!

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.11.2013 8:43| autor: Markéta Dušková

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist