Zelenina s vejcem a majonézou

Postup přípravy:

Jako první dáme vařit 2 vejce. Než se uvaří, připravíme si ozdobený talíř. Začneme tím, že si vezmeme listy salátu a vyložíme jimi talíř. Následně pažitku rozkájíme cca na 4 cm části. Potom vezmeme ředkvičky a rozkrojíme je napůl.

Do vypuklé části uděláme párátkem či špejlí dírky, do kterých nastrkáme nakrájenou pažitku (napodobení trsu trávy). Rozkrojíme si rajče a vydlabeme ho.

Mezitím už máme uvařená vajíčka, která oloupeme. Ředkvičky s pažitkou postavíme na talíř se salátem, stejně jako vajíčka. Kdyby vám vajíčka nedržela, můžete je upevnit majonézou, stejně jako půlka vydlabaného rajčete, které upevníte na vejce.

Majonézu, (kterou máte nejlépe v sáčku) budete dávat na rajče a to tak, že do sáčku uděláte malinkou díru a na rajče začnete dělat bílé puntíčky. Tak, aby to vypadalo jako muchomůrka. Teď máte na talíři malý lesík s 2 mochomůrkami a trsy trávy.

Dobrou chuť!

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.7.2011 1:59| autor: Dony

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist