Zdravý sirup z řepy s trestí

Suroviny

červená řepa
1500 g
cukr
2 kg
kyselina citrónová
50 g
tresť (malinová, jahodová nebo višňová)
30 ml
voda
3 l

Postup přípravy:

Syrovou řepu oloupeme, jemně nastrouháme, zalijeme vodou a vaříme 1 hodinu. Necháme vyluhovat, čím déle tím lépe, klidně přes noc. Druhý den scedíme a do výluhu přidáme cukr, kyselinu citrónovou a necháme vařit, dokud se cukr nerozpustí. Hotový sirup ochutíme trestí, kterou máme rádi, osvědčila se jahoda, malina, nebo višeň. Stočíme do lahví a uložíme v chladu.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 15x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.11.2015 4:43| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist