Femina.cz > Vše o hubnutí > Zdravá „superčokoláda“
Zdravá „superčokoláda“
Taje až při 49 stupních Celsia, je plná vitaminů, ale sporá na nezdravé tuky a navíc skvěle chutná.
Taková je nová superčokoláda, jíž vyvinul tým vědců pracujících pro australskou armádu. Pochoutka by měla sloužit v budoucnosti jako potravinový doplněk pro vojáky nasazené v nejtěžších operacích, jako jsou ty v Iráku či Afghánistánu.
Tajemství superčokolády spočívá v tom, že je vyrobena z tuků s vysokým bodem tání. Zatímco běžná čokoláda je úplně roztopená již při 30 stupních Celsia, novinka taje až při 49 stupních a může tak být bez obav skladována i v oblastech s tropickým klimatem.
Navíc jsou do cukrovinky uměle přidány vitaminy A, B1 a C, které jsou pro život nezbytné. Až dva roky zajistí výtečnou chuť přírodní aromata.
Doufejme, že se postupem času dostane superčokoláda i na běžný trh. Konečně by mi nikdo nemohl vyčítat, že se jí pořád cpu…
Zatím byla vyvinuta mléčná varianta a pracuje se na hořké.