Závitky z kančího masa

Suroviny

kančí kýta
4 plátky
šunka
4 plátky
vejce uvařená natvrdo
4 ks
cibulka
2 ks
cibule
2 ks
olej nebo sádlo
2 PL
sladká paprika
1 ČL
jalovčinka
1 ČL
plnotučná hořčice
1 PL
hotová světlá jíška
1 PL
zelená petrželka
1 PL
sůl, čerstvě mletý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Maso tence naklepejte, osolte, opepřete, posypte paprikou, a pokryjte plátky šunky. Potřete je hořčicí, na každý položte vejce a stočte do závitků. Zajistěte je masovou jehlou nebo ovažte nití. V kastrole rozehřejte tuk, zpěňte na něm drobně nakrájenou cibuli, vložte do něj závitky, podrcený jalovec a dobře závitky ze všech stran opečte. Podlijte trochou horké vody nebo vývarem a zvolna duste do měkka. Podle potřeby podlévejte. Když jsou závitky měkké, zahustěte šťávu hotovou jíškou, přidejte petrželku a podle potřeby dochuťte.

Náš tip: podávejte se zeleninovou rýží nebo jinou přílohou.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.10.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist