Zavařené karamelové broskve s rumem

Suroviny

broskve
4 kg
krupicový cukr
1 kg
pektogel
1 balíček
rum
2 dcl
voda
4 l

Postup přípravy:

Asi 750 g cukru nasypeme do většího hrnce a na mírném ohni necháme zkaramelizovat, jakmile začne tát, mícháme vařečkou. K tekutému karamelu přilijeme vroucí vodu, přidáme zbytek cukru a vaříme dále, dokud se cukr nerozpustí. Do vypařených sklenic na dno každé nasypeme lžičku pektogelu, 3 lžíce rumu a narovnáme oloupané a pokrájené broskve. Obsah sklenic zalijeme vlažným karamelovým nálevem a zavařujeme 40 minut při 80 °C.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.7.2015 5:25| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist