Zatloukané řízky

Suroviny

vepřové maso
8 plátků
smetana ke šlehání
2,5 dcl
vejce
2 ks
strouhanka
170 g
olej
na smažení
sůl
na dochucení
mletý pepř
na dochucení

Postup přípravy:

Maso omyjeme, osušíme, poprášíme z obou stran pepřem a solí. Na prkénko nasypeme vrstvu strouhanky, plátky v ní jeden po druhém obalíme a pěstí ji důkladně do masa „zatlučeme“. V pánvi rozehřejeme olej. Vejce rozšleháme a řízky v něm namáčíme. Ihned je vkládáme do rozehřátého oleje. Smažíme po obou stranách dozlatova na středním ohni. Pak řízky přendáme do zapékací misky, zalijeme smetanou a zapékáme v troubě vyhřáté na 175 °C asi 40 minut.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.1.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist