Zastřená vejce s bylinkovou oblohou

Suroviny

čerstvá vejce
4 ks
měkký tvaroh nebo žervé
200 g
celozrnný chléb
4 plátky
ocet
4 PL
sůl, čerstvě mletý pepř
dle chuti
mladý špenát, libeček, polníček, petrželka, pažitka
dle libosti a chuti

Postup přípravy:

Tvaroh rozmíchejte podle chuti se solí, pepřem a jemně nasekanými bylinkami a natřete ho na plátky chleba. Uveďte do varu vodu, přidejte do ní sůl a ocet a pak teplotu ztlumte na minimum. Vejce rozklepněte jedno po druhém do naběračky, opatrně je vpusťte do horké vody, vařte velmi zvolna 1-2 minuty – podle toho, jak je chcete mít tuhá. Pak vejce vyjměte děrovanou naběračkou a přeložte na namazané plátky chleba. Obložte je lístky bylin.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
31.10.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist