Zapékaný celer se slaninou a bramborami

Suroviny

brambory
500 g
slanina
200 g
celer
1 ks
smetana
400 ml
mléko
300 ml
česnek
3 stroužky
rozmarýn
4 snítky
dijonská hořčice
1 PL
chilli paprička
1 špetka
sůl

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a nasucho ji opražíme na pánvi. Smetanu s mlékem svaříme a přidáme prolisovaný česnek, rozmarýn, mleté chilli papričky a pikantní hořčici. Celer nakrájíme na tenké plátky. Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky.. Dno pekáčku polijeme trochou smetanové směsi, poklademe celerem, na to nasypeme slaninu a nakonec dáme vrstvu brambor, které podle chuti osolíme. Vše stále opakujeme, dokud máme suroviny, končíme vrstvou brambor. Dáme zapéct do předem vyhřáté trouby, pečeme na 170  °C přibližně  hodinu.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.5.2012 8:13| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist