Zapékaná kuřecí stehna se smetanou a hořčicí

Suroviny

kuřecí vývar
600 ml
parmazán
60 g
kuřecí stehna
6 ks
máslo
6 PL
mouka
4 PL
zakysaná smetana
2 ks
plnotučná hořčice
4 PL
snítky tymiánu
4 ks
sůl
pepř

Postup přípravy:

Kuřecí maso očistíme, osolíme a opepříme. Připravíme si hrnec a necháme rozpustit máslo. Máslo zasypeme moukou a zamícháme. Jíšku zalijeme trochou teplého vývaru, zamícháme, aby se jíška rozpustila a nevznikly nám hrudky. Postupně nalijeme zbytek vývaru. Jakmile se nám jíška spojí s vývarem, odstavíme ji z plotny, vmícháme do ní hořčici, zakysanou smetanu, polovinu čerstvého tymiánu a strouhaný parmazán. Zapékací misku vyložíme kuřecím masem, zalijeme omáčkou a ještě posypeme čerstvým tymiánem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací misku zakryjeme alobalem. Do vyhřáté trouby dáme péct maso na 20 minut. Po 20-ti minutách alobal odděláme a pečeme dalších 10 minut dozlatova.

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 16x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.2.2016 9:36| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist