Zapečený pórek s pršutem a sýrem

Suroviny

pórek
4 ks
pršut (můžete dát i šunku)
12 plátků
máslo
1 oříšek
vejce
1 ks
12% smetana
100 ml
ementál nebo jiný tvrdý sýr
80 g
parmezán
25 g
sůl
1 špetka
pepř
1 špetka

Postup přípravy:

Pórky očistěte, omyjte a nakrájejte na 10 cm dlouhé špalíčky (jen bílou část). Vložte je do vroucí osolené vody a vařte asi 8 minut, vyjměte a nechte okapat. Jednotlivé kousky zabalte do tenkých plátků pršutu a naskládejte je do máslem vytřené zapékací mísy. Rozšlehejte vejce se smetanou, solí a pepřem, do tekutiny vmíchejte jemně nastrouhaný ementál a vše nalijte na pórek. Povrch posypte nastrouhaným parmezánem, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 20 minut.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.9.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist