Zapečený karamel s vanilkou

Suroviny

mléko
600 ml
vejce
4 ks
cukr
80 g
vanilkový lusk
1 kousek
cukr
15 kostek

Postup přípravy:

Mléko s cukrem a vanilkou uveďte do varu, odstavte a vanilku vyjměte. Do vyšší mísy dejte vejce, rozmíchejte je metlou (nešlehat do pěny), pomalu za stálého míchání zalijte mlékem a přeceďte přes jemný cedník. Kostkový cukr dejte na pánev, přidejte 2 lžíce vody a zvolna svařte na světlý karamel. Do zahřátých varných misek nebo šálků rozdělte karamel, zalijte ho mlékem s vejci. Do trouby vložte kastrol nebo pekáč, postavte do něj misky, zalijte vodou, aby byly asi do poloviny ponořené, nastavte troubu na 150 °C a zvolna pečte asi 1 hodinu. Vyndejte a nechte několik hodin v lednici. Okraje uvolněte a vyklopte na talířky. Můžete ozdobit ovocem podle sezony nebo šlehačkou.

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.1.2020 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist