Zapečené těstoviny se zelím a uzeným masem

Suroviny

hovězí vývar
500 ml
mladé zelí
500 g
uzené maso
250 g
těstoviny (trubičky, kolínka, spirálky)
500 g
máslo
50 g
rajský protlak
4-5 PL
posekaná čerstvá bazalka
1 PL
mladá cibulka
1 svazek
nastrouhaný tvrdý sýr
100-150 g
sůl, mletý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Zelí a maso nakrájejte na nudličky. Těstoviny uvařte podle návodu a sceďte. Cibulky omyjte a nakrájejte i s natí na kolečka. Polovinu másla nechte rozehřát v kastrolu, přidejte zelí, osolte a zlehka osmahněte. Přiklopte a asi 5 minut duste do změknutí. Potom přisypte uzené maso, okořeňte a povařte do vyvaření tekutiny. Těstoviny promíchejte s protlakem, přidejte zelnou směs a opět promíchejte. Podle chuti dosolte a vložžte do pekáčku vymazaného zbytkem másla. Povrch posypte strouhaným sýrem a vložžte do trouby vyhřáté na 200 °C. Zapékejte 15–20 minut, dokud sýr nezezlátne.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.5.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist