Zapečené kuřecí maso se zeleninou

zapecene-kureci-maso-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

bramborové noky
800 g
kuřecí maso
500 g
smetana
2,5 dl
blaťácké zlato
200 g
brokolice
200 g
cherry rajče
150 g
vejce
2 ks
utřený česnek
2 stroužky
sůl, grilovací koření
dle chuti
sladká paprika
dle chuti
olej na vymazání zapékací misky
dle potřeby

Postup přípravy:

Růžičky brokolice povaříme v osolené vodě, aby byly poloměkké. Noky vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch. To je asi 4 minuty. Kuřecí řízky mírně naklepeme. Poprášíme grilovacím kořením, paprikou a utřeným česnekem. Olejem vytřeme zapékací misku. Urovnáme do ní ochucené maso, poklademe je plátky sýra, přidáme noky, na dílky nakrájená rajčata, brokolici. Zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci. V troubě při 190 °C zapékáme přibližně 45 minut. Během této doby můžeme teplotu snížit na 180 °C, aby se povrch příliš nepřipékal.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.8.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist