Zapečené kuřecí maso se sýrem a špenátem

Suroviny

čerstvý špenátový list
300 g
hladká mouka
40 g
máslo
40 g
mléko
400 ml
sůl, mletý černý pepř
dle chuti
olivový olej
5 PL
cibule
1 ks
umleté kuřecí maso
400 g
česnek
4 stroužky
rajče
400 g
čerstvá bazalka
1 hrst
ementál
250 g

Postup přípravy:

Listy špenátu vypereme, necháme odkapat, spaříme je vařící vodou a nakrájíme nadrobno. Mouku zpěníme na másle, zalijeme ji studeným mlékem, důkladně rozmícháme a povaříme, až vznikne hustá jemná omáčka. Podle chuti ji osolíme a okořeníme. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno a mleté maso na ní prudce opečeme. Přidáme utřené stroužky česneku a oloupaná drobně nakrájená rajčata. Směs dusíme tak dlouho, dokud se tekutina téměř neodpaří. Potom ji osolíme, okořeníme, vmícháme čerstvou bazalku a nasypeme do zapékací mísy, kterou jsme předtím důkladně vytřeli olejem. Nákyp posypeme částí jemně nastrouhaného sýra, pokryjeme vrstvou nasekaného špenátu, který osolíme , okořeníme a znovu posypeme strouhaným sýrem. Nakonec všechno zalijeme připravenou omáčkou, posypeme zbytkem sýra a v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut zvolna zapékáme. Hotový nákyp z kuřecího masa doplníme čerstvou zeleninou a můžeme podávat například s vařenými brambory nebo s čerstvým pečivem.

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.10.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist