Zapečené brambory se sýrovou omáčkou a pažitkou

Suroviny

brambory
1 kg
máslo
50 g
mléko
500 ml
hladká mouka
30 g
smetana
250 ml
strouhaná niva
100 g
pažitka
sůl
pepř

Postup přípravy:

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a vaříme v osolené vodě zhruba 15 minut.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Rozehřejeme máslo a dozlatova na něm opražíme mouku. Smícháme mléko se smetanou, za stálého míchání přiléváme na jíšku. Svaříme do hustého bešamelu a rozpustíme v něm polovinu sýra. Dochutíme solí a pepřem.

Uvařené a brambory dáme do vymaštěné zapékací formy. Troubu předehřejeme na 200°C. Do bešamelu přidáme nakrájenou pažitku. Brambory přelijem omáčkou, posypeme zbytkem bylinek. Zapékáme asi 15 minut.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.10.2011 8:03| autor: lentilkabarunka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist