Zapečená vepřová kotleta se smetanou a sýrem

Suroviny

vepřová kotleta
600 g
sádlo
40 g
smetana
100 ml
strouhaný sýr
120 g
brambory
800 g
sůl, pepř
dle chuti
olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Omyté a osušené maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na tuku. Přendáme na pekáček, zalijeme smetanou, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v troubě. Brambory důkladně omyjeme, dáme vařit, nesmíme nechat rozvařit. Ne příliš doměkka uvařené brambory zcedíme, necháme zčásti vychladit a nakrájíme na výseče, které osmažíme jako hranolky na rozehřátém oleji, nebo ve fritovacím hrnci.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.11.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist