Zapečená uzená makrela s eidamem na toastech

Suroviny

uzená makrela
1 ks
toast
4 ks
rajčata
4 plátky
máslo
1 ČL
pórek
1/2 ks
smetana
1 dcl
eidam
100 g
sůl
petrželka

Postup přípravy:

Makrelu zbavíme hlavy, páteřní kosti a kůže. Pórek nakrájíme na kolečka. Toastový chléb připravíme v topinkovači.

Na másle necháme zesklovatět pórek, zalijeme ho smetanou a vložíme celé dvě poloviny makrely. Vše přivedeme k varu a jakmile se ryba prohřeje, přendáme ji na talířek a uchováme na teple. Smetanu necháme vydusit. Poloviny makrel šikmo rozkrojíme na čtyři porce.

Na opečené toasty rozdělíme pórek dušený na smetaně, makrelu, plátek rajčete a zasypeme strouhaným eidamem. Krátce zapečeme pod rozpáleným grilem, dokud se sýr nerozpustí.
Zdobíme zelenou petrželkou a podáváme teplé.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.7.2011 4:05| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist