Zapečená krkovička s bramborami

Suroviny

vepřová krkovice
4 plátky
šabatecká slanina
100 g
cibule
2 ks
smetana
1 ks
brambory
8 ks
sádlo
1 PL
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy:

Nenaklepané maso opepříme, osolíme a na rozpáleném sádle necháme z obou stran zatáhnout. Oloupané brambory nakrájíme na půl cm kolečka a papírovou usuškou vysušíme. Oloupanou cibuli pokrájíme na céčka. Na orestované maso naskládáme cibuli (půlku cibule na porci), plátky slaniny a brambory (na porci dvě brambory). Zalejeme šlehačkou, brambory osolíme a posypeme kmínem. Přiklopené vložíme do trouby (200 stupňů) a zapékáme cca 40 minut. Poté odklopíme, teplotu trouby snížíme na 170 stupňů a dopékáme dalších cca 20 minut.

Hodnocení

2.2  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
31.1.2016 6:07

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist