Žampiónová omáčka s vínem

Suroviny

čerstvý žampión
200 g
cibule
1 ks
máslo
60 g
hladká mouka
40 g
masový vývar (i z kostky)
500 ml
bílé víno
125 ml
zelená petrželka
dle chuti
sůl, bílý mletý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Ze 40 g másla a mouky připravte světlou jíšku, zalijte vývarem, dobře rozmíchejte a asi 15 minut povařte. Žampiónům odkrojte nožky, sloupněte hlavičky a nakrájejte je najemno. Zbylé máslo nechte rozpustit, vložte na něj nasekanou cibuli a nechte zesklovatět. Přidejte pokrájené žampióny a nasekanou petrželku, zalijte vínem, osolte a opepřete podle chuti a krátce poduste. Houbovou směs smíchejte s omáčkou, nechte přejít varem a případně dosolte. Omáčku podávejte například k těstovinám a kuřecímu masu.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.1.2020 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist