Výtečné broskve s rumem

Suroviny

broskví
4 kg
krupicového cukru
1 kg
sáček pektogelu
1 ks
rumu
2 dcl
vody
4 l

Postup přípravy:

750 g cukru nasypeme do většího hrnce a na mírném ohni necháme zkaramelizovat. Jakmile začne tát, mícháme vařečkou. K tekutému karamelu přilijeme vroucí vodu, přidáme zbytek cukru a vaříme dál, dokud se cukr nerozpustí. Do vypařených sklenic na dno každé nasypeme lžičku pektogelu, 3 lžičky rumu a narovnáme oloupané a pokrájené broskve. Obsah sklenic zalijeme vlažným karamelovým nálevem a zavařujeme 40 minut při 80 °C.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.7.2016 12:22| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist