Výtečná nádivka s masem a hráškem

Suroviny

vařené uzené maso
600 g
vařené vepřové maso
150 g
vařené telecí maso
150 g
žemle
150 g
vejce
6 ks
menší miska mraženého hrášku
1 ks
nasekaná zelená petrželka
1 hrst
vývar na zvlhčení žemlí
dle potřeby
máslo na vymazání pekáče
dle potřeby
sůl, mletý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Žemli nakrájíme na kostičky, pokropíme vývarem a necháme nasáknout. Uvařené uzené, vepřové i telecí maso umeleme nebo nakrájíme nadrobno a vložíme do mísy. Přidáme rozkvedlaná vejce, jemně nasekanou petrželku, zvlhčenou nakrájenou žemli, rozmrzlý hrášek, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Připravenou nádivku vložíme do pekáčku vymazaného máslem (nebo zapékací mísy), vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut dokud povrch nezezlátne. Upečenou nádivku nakrájíme a podáváme teplou nebo studenou. V obou případech chutná výtečně.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.1.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist