Vysočina se zeleninou a houbami

Suroviny

voda
4 l
sušené houby
50 g
brambory
500 g
větší celer
1 ks
mrkev
4 ks
petržel
2 ks
větší cibule
3 ks
česnek (palička)
ks
pepř černý (celý)
nové koření
kmín (celý)
sůl
pepř mletý
sádlo
polohrubá mouka
majoránka

Postup přípravy:

Do studené vody vložíme předem namočené a vyprané houby, v gáze zavázané kuličkové koření a volně celý kmín. Přidáme na kostky nakrájené brambory, lehce osolíme a dáme vařit.

Kořenovou zeleninu, dvě třetiny cibule a česnek nakrájíme nadrobno, osmahneme na části sádla a přidáme k polévce, která se již vaří.

Jakmile je zelenina měkká, přidáme horkou středně světlou cibulovou jíšku, kterou jsme si mezitím připravili z druhé části sádla, poslední třetiny cibule a mouky (horká cibulová jíška se perfektně v polévce „rozšumí“ a neudělá hrudky) a necháme přejít varem. Současně dochutíme solí a mletým pepřem.

Nakonec vyjmeme gázu s celým kořením, přidáme rozemnutou majoránku a servírujeme.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist