Výborný džem z ostružin

Suroviny

ostružin
500 g
želírovacího cukru
250 g
mletého hřebíčku
1 ČL
skořice
1 ČL
citrónové šťávy
1 PL

Postup přípravy:

Ostružiny přebereme, propláchneme a necháme okapat. Ovoce lehce rozmělníme a dáme do hrnce. Přidáme lžičku drceného hře­bíčku a skořice, cuk­r. Přilijeme citrónovou šťávu. Za stálého míchání směs uvedeme do varu, snížíme teplotu, aby nám směs jemně probublávala a cca 15 minut vaří­me. Horkým džemem plníme menší skle­nice, které ihned dobře uzavřeme. Sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C. Skladujeme v chladnu a temnu.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.7.2016 8:31| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist