Výborné věnečky se šlehačkou

Suroviny

mléko
250 ml
máslo
80 g
sůl
1 špetka
polohrubá mouka
150 g
vejce
3-4 ks
šlehačka 40%
400 ml

Postup přípravy:

Rozpusťte v 250 ml horkého mléka 80 g másla a špetku soli. Uveďte do varu, vsypte 150 g polohrubé mouky, míchejte, až se těsto nechytá stěn. Nechte ho zchladnout a vmíchejte 3 – 4 vejce. Dejte do sáčku se širokou ozdobnou hubičkou. Nastříkejte na plech vyložený pečícím papírem kroužky, vložte ho horké trouby, po 5 minutách příkon tepla snižte a dopečte dorůžova. Ušlehejte 400 ml 40 % šlehačky. Také ji dejte do sáčku a věnečky naplňte.

Tip: věnečky pokropte bílou čokoládovou polevou, ozdobte hvězdičkami z listového těsta a posypte moučkovým cukrem.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.11.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist