Výborná vepřová panenka se smaženicí

Suroviny

vepřová panenka
500 g
čerstvá houba
500 g
vejce
5 ks
máslo
1 PL
kmín
1 špetka
sůl, mletý pepř
dle chuti
olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Houby očistíme, nakrájíme na tenké plátky a vložíme je do pánve nebo kastrolu s rozehřátým máslem. Okmínujeme je, osolíme a na mírném ohni dusíme doměkka. Vejce rozšleháme, osolíme, přilijeme je k měkkým houbám, za stálého míchání je necháme zhoustnout a smaženici odstavíme z ohně. Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, po celé délce ji nakrojíme a rozevřeme na plát. Lehce ho rozklepeme, osolíme, opepříme a potřeme houbovou smaženicí. Plát zavineme do rolády, převážeme ji nití, aby se nerozevírala a držela tvar, přeložíme ji do pekáčku a potřeme olejem. Roládu podlijeme trochou vody, vložíme do trouby vyhřáté na 180 – 200 °C a upečeme doměkka. Během pečení roládu podle potřeby podléváme horkou vodou a přeléváme výpekem. Hotovou roládu vyjmeme, zbavíme nitě, nakrájíme na plátky a podáváme teplou s různě upravenými brambory nebo až po vychladnutí s čerstvým pečivem.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.6.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist