Výborná drůbeží cihla se sýrem

Suroviny

krůtí nebo kuřecí prsíčko
600 g
šunka nebo šunkový salám v plátcích
150 g
čedar nebo ementál v plátcích
200 g
mléko
150 ml
vejce
2 ks
hladká mouka
2 PL vrchovaté
sůl, pepř
dle chuti
máslo na vymazání formy
dle potřeby

Postup přípravy:

Vejce rozkvedlejte s mlékem a solí, přisypte postupně mouku a vypracujte vláčné těstíčko. Maso omyjte, osušte, naklepejte, osolte, opepřete a nakrájejte na tenké plátky. Formu na biskupský chlebíček vytřete důkladně máslem a postupně do ní skládejte střídavě plátky masa, šunky a sýra. Vše zalijte těstíčkem, formu zakryjte alobalem a vložte do trouby vyhřáté na 180°C. Pečte asi 50 minut (nožem vyzkoušejte, zda je maso hotové). Formu s obsahem nechte vychladnout, potom vložte do chladu alespoň na 2 hodiny (nebo přes noc). Cihlu opatrně vyklopte a nakrájejte na plátky. Podávejte s pečivem a se zeleninovým salátem nebo nakládanou zeleninou.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.1.2020 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist