Výborná bábovka s mákem

Suroviny

moučkový cukr
450 g
máslo nebo hera
250 g
vejce
6 ks
polohrubá mouka
300 g
hladká mouka
200 g
sůl
1 špetka
prášek do pečiva
1 balíček
mléko
1/4 l
mletý mák
5 PL

Postup přípravy:

Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme střídavě prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě části. Jednu část pak smícháme s mletým mákem. Do jedné čtvrtiny máslem vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formy urovnáme světlé těsto. Potom rozprostřeme makové těsto a zakryjeme zbytkem těsta světlého. Malinko odhrneme od středu formy k okrajům a vložíme do vyhřáté trouby. Upečenou bábovku necháme ještě ve vypnuté a otevřené troubě asi 10 minut. Potom vyklopíme na mřížku, necháme vychladnout a pocukrujeme.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.8.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist