Voňavá rajčatová polévka s bazalkou

Suroviny

olivový olej
4 PL
malá červená cibule (jemně pokrájená)
2 ks
rozmačkaný česnek
2 stroužky
kmín
3 ČL
Aceto Balzamico
1 PL
cukr
1 PL
konzervované rajče
2 plechovky (á 400 g)
zeleninový vývar
1 l
červená cherry rajčata přepůlená
450 g
čerstvý lístek bazalky
2 PL
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Rozehřejte troubu na 190 stupňů. Na velké pánvi rozpalte 2 pol. lžíce oleje, cibuli osmahněte dozlatova (cca 10 min.). Vložte česnek a kmín a smažte další minutu. Přidejte ocet a cukr a nechte dusit ještě 2 minuty. Poté přilijte vývar a konzervovaná rajčata. Mezitím rajčátka cherry polijte olivovým olejem, osolte, opepřete dle chuti a v rozehřáté troubě pečte 10 minut. Polévku dejte do mixeru, přidejte polovinu zapečených rajčat, rozmixujte a dochuťte podle potřeby. Polévku podávejte ozdobenou rajčátky a bazalkou.

Hodnocení

2.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
17.1.2022 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist