Vinná klobása se zelím

Suroviny

vinná klobása
750 g
červené zelí
600 g
zelené jablko
2 ks
rozinka
50 g
bílé hroznové víno
150 g
cukr
2 PL
červené víno
150 ml
citrónová šťáva (z 1 ks citrónu)
1 ks
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Zelí nakrájejte na kostičky, nasypte do vroucí osolené a 1/2 citrónu okyselené vody, 4-5 minut ho povařte a sceďte. Na pánvi rozehřejte cukr s 1 lžící vody, nechte ho rozpustit a krátce bublat. Pak přidejte scezené zelí, na plátky nakrájená oloupaná jablka, propláchnuté rozinky, šťávu z druhé půlky citrónu, podlijte vínem a zvolna vařte asi 4-5 minut. Vmíchejte přepůlené a vypeckované bobule hroznového vína a krátce prohřejte. Podle chuti osolte a opepřete. Klobásy mezitím rozdělte na 4 díly, stočte je do šneků a propíchněte křížem špejlemi, které podle potřeby zkraťte. Upečte je na olejem potřené pánvi z obou stran nebo je upečte potřené olejem na grilu. Podávejte s připraveným zelím.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.9.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist