Vídeňské párky s parmezánem v těstíčku

Suroviny

vídeňský párek
8 nožiček
listové těsto
1 balíček
vejce
1 ks
parmezán
50 g
sezamová či jiná semínka na posypání (může být i mák, kmín)
dle chuti
mouka na vál
dle potřeby

Postup přípravy:

Nožičky párků na koncích nařízněte asi 5 cm do křížku. Listové těsto rozválejte na pomoučeném vále na tenký plát a nakrájejte po délce na osm pruhů. Na každý párek naviňte proužek těsta. Začněte asi 3 cm od kraje párku a stejně tak ukončete. Těsto potřete dobře rozšlehaným vejcem, obalte v hrubě nastrouhaném sýru a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Posypte semínky, vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte dozlatova (po 5 minutách snižte teplotu na 180 °C). Podávejte s hořčicí, kečupem nebo jinými omáčkami a zeleninovým salátem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.4.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist