Vepřový steak s kukuřicí a česnekem

Suroviny

vepřové maso
400 g
med
2 PL
česnek
4 stroužky
grilovací koření
1 KL
olej
2 PL
klas kukuřice
4 ks
máslo
sůl, pepř
1 špetka
cherry rajčata

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na plátky zhruba 1,5 cm silné. Zlehka je naklepeme. Na horní straně ostrým nožem nařízneme každý plátek do mřížky. Maso vložíme do misky, pokapeme medem, posypeme česnekem pokrájeným na tenké plátky a grilovacím kořením. Podle potřeby osolíme a opepříme.

Plátky masa obalíme v takto připravené marinádě z obou stran a pokapeme olejem. Necháme naložené do druhého dne.

Proleželé maso grilujeme druhý den venku na grilu dozlatova.

Kukuřičné klasy uvaříme v osolené vodě do měkka. Po uvaření je nakrájíme na špalíčky a přidáme k masu na gril. Po upečení kukuřici lehce potřeme rozpuštěným máslem a jemně osolíme.

Hotové grilované vepřové plátky podáváme s kukuřicí a cherry rajčátky, která se také dají připravit na grilu.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist