Vepřové závitky s klobásou a slaninou

Suroviny

zelený kapustový list
12 ks
vepřové řízky
4 ks
sůl, pepř
dle chuti
česnek
3-4 stroužky
ostravská klobása
7 ks
červená paprika
3-4 ks
olej
4 PL
anglická slanina
50 g
cibule
1 ks
zeleninový vývar
150 ml
hladká mouka
2 ČL

Postup přípravy:

Spařte v horké vodě 12 velkých zelených kapustových listů. Tence naklepejte 4 vepřové řízky, maso osolte, opepřete a potřete utřeným česnekem. Na každý řízek položte list kapusty, půlku nožičky ostravské klobásy, několik dílků červené papriky, maso stočte a zajistěte nití nebo jehlou. Do mísy remosky dejte 4 lžíce oleje, 50 g nakrájené anglické slaniny, jemně nakrájenou cibuli, zakryjte poklicí a pečte 8 minut. Pak vložte závitky, obalte je v oleji, zakryjte a pečte 15 minut. Podlijte je 150 ml zeleninového vývaru a pečte 30 minut. Závitky vyndejte, zbavte je nití nebo odstraňte jehly. Do remosky přidejte zbylou na proužky nakrájenou kapustu, nožičku nakrájené klobásy, zbytek nakrájené červené papriky, utřený stroužek česneku, poprašte vše 2 lžičkami hladké mouky, promíchejte, vložte zpět maso, zakryjte víkem a pečte ještě 15 minut.

Tip: podávejte s různě připravenými bramborami.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.11.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist